DTX v1.0

[:ro]Am atâtea idei, și din multe idei care le am 1% posibil prind viață. DTX e unul din proiectele la care am lucrat câteva luni, aveam planuri și vise mari. A trecut jumate de an de când nu mai lucrez la proiect și cred că va mai rămâne în așteptare până îi va veni timpul să fie aruncat sau finisat.

E un proiect pentru monitorizarea angajaților în candrul companiilor, ideea era ca angajații au timp liber ( vin la lucru când vor și pleacă când vor ), important să lucreze X ore pe zi/săptămâna și să facă lucrul.

Am lucrat împreună cu Teodor, Ștefan a făcut placa electrică la care se conectează cititorul NFC, butoanele și comunică serial cu Raspberry. Partea pentru micro controlor am scris-o eu ( deși posibil cu buguri ), citește/scrie carduri NFC, comunică serial cu Raspberry și afișează pe LCD date ( timpul lucrat over time, numele persoanei care a scanat NFC-ul … ). Am învațat și Sketchup cum lucrează, și despre imprimare 3D, molding, turnare piese din plastic am citit. Mă gândeam că o sa produc în serie 😀

Idei aveam multe, soft cu diferite rapoarte, cu notificări, cu aplicație mobila…

Atașate sunt poze cu prototipul.

 [:en]Din multe idei care le am, 1% posibil prind viață. DTX e unul din proiectele la care am lucrat câteva luni, aveam planuri și vise mari.

E un proiect pentru monitorizarea angajaților în candrul companiilor, ideea era ca angajații au timp de lucru liber ( vin la lucru când vor și pleacă când vor ), important să lucreze X ore pe zi/săptămâna și să facă lucrul.

Am lucrat împreună cu Teodor. Ștefan a făcut placa electrică la care se conectează cititorul NFC și butoanele, placa comunică serial cu Raspberry. Partea pentru micro controlor am scris-o eu ( deși posibil are buguri din cauza ca nu a fost testată ), citește/scrie carduri NFC, comunică serial și afișează pe LCD date ( timpul lucrat over time, numele persoanei care a scanat NFC-ul … ). Am învațat cum se modeleaza 3D în Sketchup,despre imprimare 3D am citit, molding, turnare piese din plastic, proprietăți ale plasticului. Cu Chinezi am luat legătura. Mă gândeam că o sa produc în serie 😀

A trecut jumate de an de când nu mai lucrez la proiect și cred că va mai rămâne în așteptare până îi va veni timpul să fie aruncat sau finisat.

Atașate sunt poze cu prototipul.

 

[:]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.