În orașul Siegen am vizitat cetatea veche de pe munte. Vârful muntelui e la aproximativ 250 metri înălțime față de oraș sau 680 metri de nivelul mării – cel puțin ceasul meu așa arăta. Pe drum am reușit să vedem câteva mașini vechi ( mai târziu am aflat că erau acolo pentru expoziția care urma să aibă loc seara ), am văzut cum cresc germanii struguri pentru vin și am gustat strugurii, deși cresc pe munte unde e mai multă piatră erau foarte dulci și roada era bunișoară.
Cetatea e foarte mare și pentru mine e cea mai mare cetate care am văzut-o până acum, cu câteva nivele ale cetății, fiecare nivel avea câteva etaje. La primul nivel erau magazine, farmacie, depozite și zonă pentru prelucrarea cărnii. La următoarele nivele tot erau depozite foarte mari și cred că erau tunele pentru a părăsi cetatea în cazul unul pericol ( cu băieții am trecut printr-un astfel de tunel și am ieșit înafara pieriților cetății ). Germana nu cunosc prea bine ca să înțeleg tot dar din câte am înțeles construcția ei ( a cetății ) a fost începută în anii 2-3 înaintea lui Hristos.
M-a impresionat dimensiunea cetății, grosimea pereților și faptul că pe fiecare stâncă mai înaltă, în depărtare, am văzut cetăți – am impresia ca erau aranjate astfel încât să fie posibilă comunicare între ele pentru a preveni pe alții în cazul unui atac. Nu pot să îmi explic necesitatea cetăților foarte mari precum era aceasta, de parcă nu luptau oameni între ei, dar monștri.
După mai multe zone vizitate și dimensiunile construcțiilor care le văd ( despre ușa care duce în stânca de piatră o sa scriu mai târziu ), după monumentele dedicate luptelor pentru anumite teritorii înțeleg că germanii au luptat mult pentru pământul lor.
Mai jos câteva poze aranjate în ordine cronologică:
Ca în alte călătorii am făcut o înregistrare video: