Hard and Soft 2014

Saptamana trecută am fost participant la Hard and Soft 2014 organizat la Suceava. În timpul concursului a trebuit să dezvoltăm un dispozitiv care odată trimis pe altă planetă să trimite către baza de pe Terra informații despre condițile de viață ( apă, temperatură potrivită, presiune, umeditate, dacă există metale, intensitatea luminii potrivită ) și să poată face cartografiere.

Împreună cu Teodor am implementat dispozitivul utilizând Raspberry, RaspiCamera, Arduino ( pentru ADC ) și mai mulți sensori ( am facut acolo detector de metale, cu un termistor și o celulă fotovoltaică am detectat temperatura și intensitatea luminii ).

Aveam peste tot scrise protocoale și metode de comunicare, dispozitivul avea un API implementat și asculta pe un port, în momentul când primea o instrucțiunea hotăra ce trebuie să facă. Consumul am încercat să il facem cât mai mic, sensorii nu transmiteau date decât în momentul în care utilizatorii de pe Terra cereau datele.

Pe desktop am avut o aplicație scrisă în Java care permitea să vedem video transmis de device și să conducem dispozitivul. Pe Android conduceam dispozitivul cu accelerometru iar de la dispozitiv primeam imagini video, camera video putea fi pornită și oprită de la distanță.

Am atașat o mică prezentare a proiectului și câteva imagini. Un moment important e faptul ca Starnet a susținut financiar echipa noastră, e unul din proiectele susținute de ei ( ne mai susțin și la Remote Human Diagnostic Device ).

ExoPlanet – Fisier PDF.

Am avut o mică neînțelegere în echipă și riscam la urmă să nu putem vedea datele de la sensori – deși dispozitivul oferea aceste date. Am reușit în câteva ore înainte de ziua concursului să scriu aplicația pentru mobile ( aveam o versiune veche din anii precedenți dar era greu de controlat dispozitivul ).

Am fost pe locul 4, la performanță am obținut punctaj bun însă am pierdut mult la documentare și design. Mă bucur că la performanță am obținut multe puncte pentru că împreună cu Tudor am lucrat la asamblarea dispozitivului și gândirea protocolului și modului de transmitere a datelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.