Tata

Toată viaţa mea am avut un singur erou. Poate alţii se visau Supermani, piloţi intergalactici, Zorro, eu, însă, vroiam să fiu ca tata. Dacă l-aţi cunoaşte, mi-aţi da dreptate. Născut în perioada gri a comunismului anilor ‘70, venind dintr-o familie simplă, făcând armata în taigaua rusească, părea pentru mine nu un om, ci un supraom, un munte, un fenomen al naturii. Cât eram mic credeam că anume voinţa sa adune nori de ploaie, face pământul să se rotească şi soarele să apară la răsărit. Fizic, era cel mai puternic om pe care îl cunoşteam. Şi chiar era. Cu o singură mână ne pe mine si pe sora mea, iar cu cealaltă pe mama şi ne-ar fi putut duce aşa kilometri întregi. Şi acum, probabil, că mă pune cu mâna stângă pe spate fără mare efort.

Dacă ar fi lovit un taur între coarne, mi-ar fi fost milă de animal. Dacă ar fi lovit peretele unei case, în locul proprietarului aş fi chemat asigurarea să mă despăgubească. Schwarzenegger, Stallone, Van Damme? Nu, tata. El era eroul care punea răul pe fugă, eroul sub supravegherea căruia mă simţeam în cea mai mare siguranţă. Nu exista om de care tata să se teamă. Curajul său m-a inspirat mult. Am ştiut de pe atunci că sunt un luptător. Datorită lui am ştiut că trebuie să fiu cel mai bun oriunde m-aş afla.

Era şi este un uragan dacă, să zicem, cineva i-ar fi pus în pericol copii, soţia, apropiaţii. Nu era şi nu există forţă să-l oprească.  Altfel, este un moldovean cumpătat, care îşi gândeşte hotărârile importante cu minte rece şi îndelungat. Dacă nu ar fi fost corect, dacă nu ar fi iubit adevărul, era un politician de primă mână. Este genul de lider carismatic, iar prezenţa sa în orice adunare îl poziţionează tot timpul în centrul atenţiei. Mereu am vrut să fiu ca el în relaţia cu oamenii. Ştie să-i pună la punct pe cei mizeri, pe cei neruşinaţi, idioţi, la urma urmei. În acelaşi timp, îi respectă pe merituoşi, îi ajută pe amărâţi. Ştie să fie demn cu cei importanţi, să se facă respectat de potenţii zilei, vremurilor. Aşa este el. Ştie să se impună.

A lucrat toată viaţa şi tot ce are a obţinut prin propria inspiraţie şi transpiraţie.  Este încă eroul meu şi aşa va fi tot timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.