Lecție de securitate

Nu e bine deloc din neatentie sa pierzi bani. Mai jos va arat cateva detalii importante la care trebuie sa atrageti atentie inainte de a plati cu cardul pe net.

Recent am fost intr-o situatie cand cineva mi-a dat un link care ducea catre o clona a sitelui Western Union, ma indemna sa pun niste date personale. Azi vorbim despre cum sa deschidem ochii.

 

1. Cum să platim cu cardul pe net:

– in primul rand trebuie sa fiti atenti pe ce pagina va aflati. Verificati linkul de 2 ori, sa fie scris corect si sa fiti siguri ca va aflati pe siteul care doriti.

Screenshot-1

 

– niciodata nu introduceti datele pe siteuri care nu incep cu https:// (si anume atrageti atentie la s care provine de la secure ). Dupa ce am verificat adresa ( 1 ), verificam si certificatul ( certificatul confirma ca datele noastre ajung la persoane de incredere si nu vor fi folosite in alt mod ). In Google Chrome daca e cu verde e Ok, daca acolo e scris cu rosu sau cu galben fiti prudenti, intrebati un cunoscut.

Screenshot-1

– Deasemenea avem posibilitatea sa facem click pe certificat ( in cazult nostru  pe zona unde scrie Western Uninon Holdings Inc. [US] ) si in tabul Connection avem mai multe detalii despre certificat, cine a oferit acest certificat…

Screenshot-3

Nu e asa de greu sa fim atenti, dupa ce am verificat toate acestea putem sa introducem datele despre card.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.