Pădurea de la Rîșcanovca

Am scris zilele trecute pe blog că în pădure la Rîșcanovca par a fi niște chestii ferite de ochii lumii. Sunt de pe timpul URSS bănuiesc.

Am urcat mai întâi un deal, am mers puțin prin pădure și am ajuns la drumulețul din imaginea de mai jos:

Pe la capătul drumului în partea dreaptă este un fel de beci la care intrarea e astupată:

Am mai mers și au început să se zărească unele construcții printre copaci:

Am trecut de card printr-o zonă unde era stricat și am fotografiat (în partea stângă a pozei se pot observa unele construcții mai îndepărtate la care nu am ajuns):

Și:

 

Mai era o grămada de pământ deja acoperit de iarbă sub care bănuiesc ca era un beci ceva, nu am reușit să fac o poză buna.

Puțin în altă parte am fotografiat:

Când m-am pornit spre casă, întâmplător am observat într-o zonă mai joasă, printre copaci:

Îmi pare ca are careva legătură cu beciul din poza a doua. Sunt situate cam în aceeași linie la distanța de vreo 100 m un de alta.

În zonă mai sunt câteva construcții dar astăzi erau niște neni cu pistoale, aveau și ținte pentru tragere, și mi-a fost oarecum să fotografiez.

Am vrut să ma duc mai departe acolo unde am intrat când am fotografiat construcția ceea de fier și casele, dar iarăși am văzut pe cineva cu pistol în formă militară și am renunțat.

 

4 thoughts on “Pădurea de la Rîșcanovca

  1. Dupa parerea me acolo e un buncher de pe vremea razboiului! Cu vre-o 4-5 an in urma in orhei intimplator am dat de unul, parasit in stare destul de jalnica,… cateva paturi ruginite, cabluri vechi, usi metalice foarte grele si o instalatie de filtrare a aerului de prin anii ~40 si generatoare de electricitate….. dar de multa vreme nu cred sa mai lucrat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.