Despre recursivitate

In acest articol nu am sa scriu anume despre ce inseamna recursivitate si cum se foloseste in programare, dar, oarecum, articolul are legatura cu programarea.

Deci, e vorba de un (aproximativ) coleg, care defapt e in alta grupa dar in torent fac lectii si cu grupa lui. Azi profesorul de programare a trebuit sa intarzie cateva minute si a rugat pe cineva sa scrie o functie, functia trebuia sa stearga carcaterul trimis ca parametru din sirul de caractere (deasemenea trimis ca parametru).

Elevul care a trecut la tabla din cate am inteles, rezolvase aceasta problema anterior, la un laborator impreuna cu profesor, era necesar doar sa isi aminteasca. Cu elevul care a trecut la tabla si a inceput sa scrie functia nu am nimic, incepuse bine pana cand un (aproximativ) coleg a hotarat sa il „ajute”. Totul bine pana aici, toata istoria incepe cand ma bag si eu in discutie dupa ce timp de 10 minute nu se rezolvaze nimic iar in auditoriu era galagie.

Eu propun sa facem 2 functii, una care gaseste pozitia caracterului care se doreste a fi sters iar alta care „gramadeste” ceea ce a ramas alaturi de caracterul din fata celui care a fost sters. In acest moment (aproximativ) colegul incepe sa imi explice ca recursia nu e buna si ca demulte ori e mai lenta. Ma opresc pentru cateva secunde ma gandesc si incerc sa ii spun ca nu e nicaieri recursivitate, is 2 functii simple, in acest moment el incepe sa imi explice (din nou) ca recursivitatea e mai lenta.

Am hotarat sa tac, oricum nu ne intelegeam, eu vorbeam despre una, el despre alta. Pana la urma colegul care a fost trimis de profesor sa scrie la tabla si-a amintit ca are undeva in caiet scrisa functia, a luat caietu si a scris din nou.

Dupa asta a venit profesorul si a inceput sa explice pentru toti, in timp ce explica mi-am amintit ca am mai discutat cu (aproximativ) colegul. Atunci spunea ca lucreaza freelancer si ca indienii nu scriu cod bun, folosesc multe if-uri cand ar putea sa foloseasca recursivitate….

Deci, nu stiu ce are dar omul acesta are ceva cu cuvantul recursivitate ori a auzit pe undeva si ii place cum suna, ori ii pare ca e mai destept daca il repeta de mai multe ori.

One thought on “Despre recursivitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.